Welkom in Blauw 1

 

 

 

Hallo allemaal,

 

we zijn er weer met een update… We zitten op de benedengang achter de blauwe deur, vandaar onze naam, Blauw 1. ( Maar dat wist je natuurlijk al).

In onze klas zitten nu 7 jongens en 4 meisjes. Wij hebben helaas afscheid moeten nemen van twee meisjes. Die zijn buiten Den Haag gaan wonen.

We hebben drie juffen die ons helpen bij alles wat we moeten leren zoals begrippen, letters en getallen, nieuwe woorden, tellen, scheuren, knippen, plakken, het benoemen van kleuren , vormen, spelen en nog veel meer.

 

In onze klas maken we iedere week tenminste 1 knutsel, soms ook wel 2. Vrijdag is meestal onze “bakdag”. Dan is het altijd super gezellig tijdens het wegen, ruiken, goed kijken, proeven, soms kneden, mixen, prakken enz. Het eindprodukt mag er altijd wel wezen….want dat wordt dan smullen in de kring aan het eind van de dag.

 

Met spanning kijken we naar de ontwikkeling van kikkerdril, die we gezellig in de klas hebben staan. We hebben er zelf een knutsel van gemaakt. We vragen ons af hoe lang het nog gaat duren totdat de achterpoten gaan groeien. Het zijn nu kikkervisjes.

 

Er zijn inmiddels al drie uitstapjes gemaakt naar het museon. De eerste les ging over het heelal en de tweede les ging over “poep”. Heel veel geleerd over hoe je poep eruit ziet wanneer je ziek bent en hoe het eruit hoort te zien wanneer je gezond eet en genoeg water drinkt. We hebben ook veel geleerd  over dieren en hun poep. De derde les ging over leven op de Noordpool. Erg leerzaam. We zijn wel blij dat het hier niet zo koud is als op de Noordpool.

We hadden ook een leuk uitstapje naar Koomans poppentheater. De voorstelling ging over “het bakbeest”. heel erg spannend! Het was een hele beleving.

 

Op koningsdag zijn we de dag begonnen met een heerlijk “koningsontbijt”. De tafels waren schitterend gedekt en we hadden allemaal een zelfgemaakte kroon op ons hoofd. Daarna hebben we gezellig met de andere groepen oud hollandse spelletjes gespeeld.

 

Dat is het voor nu, we gaan een heleboel leuke dingen doen de komende weken. Bijvoorbeeld op schoolreis…..tot gauw.

 

 

Groetjes van

Lisa, Eli, Justin, Nelson, Touba, Stefan, Danyael, Bram, Danique, Milou, Ruud, juf Marijke, juf Esther en juf Stephanie.