Welkom in Geel 1

Wij zijn de kanjers van Geel 1; Alvard, Dean, Jair, Metehan, Marchiano, Memphis, Milan, Quinten, Rosalie en Valenzio!

Wij hebben het samen met de 2 juffen reuze naar ons zin in de groep. Iedere dag gaan we op reis met buschauffeur Ben die ons meeneemt door Letterstad. Inmiddels kennen we al 17 letters waar we al veel woordjes mee kunnen lezen, knap toch?

Wist je dat we van al die letters nu ook lettersoep hebben gemaakt en een mini-restaurant in de klas hebben?

Kom gerust eens wat lekkers bij ons eten want de 10 kokken weet alles over voorgerechten, hoofd- en nagerechten!

Je raadt het misschien al, maar net na de herfstvakantie zijn we begonnen aan thema 3; Smakelijk eten!

Voor de vakantie waren we dus nog bezig met thema 2; De boom. We hebben toen ontdekt hoe een boom groeit, wat er allemaal onder de grond krioelt aan beestjes, hoe we uit een boon een plantje konden laten groeien, hoe je kan leren splitsen met kastanjes en natuurlijk waren er weer veel nieuwe letters waarmee we gingen lezen en schrijven.

 

De juffen lezen ook veel leuke boeken voor en tijdens de Kinderboekenweek waren dat wel heel spannende zeg! Over een boek vol monsters en over Knikkeruil. Ook zijn we naar een echte voorstelling gegaan, verzorgd door kinderen uit de bovenbouw. Ze deden een toneelstuk over het prentenboek Ik zou wel een kindje lusten. Nou, gelukkig heeft de krokodil niemand van ons opgepeuzeld en vonden we het super knap van de bovenbouw dat ze dit toneelstuk voor ons deden, ze kregen een groot applaus!